zaterdag 14 februari 2015
Amaretto likeur maken.
Amaretto is een zoete likeur met amandelsmaak uit Italië.
Amaretto wordt gemaakt met behulp van de pitten van amandelen of abrikozen of beide.
De drank bevat ongeveer 28% alcohol. Het is geen destillaat.
De naam amaretto is afgeleid van het Italiaanse woord 'amaro', dat ‘bitter’ betekent.
Het recept voor 1 liter Amaretto:
1 fles wodka (of ten dele vervangen door vieux)
300 ml suikersiroop van bruine basterdsuiker
100 gram abrikozenpitten, gehakt
100 gram amandelen eventueel met velletjes, gehakt
100 gram gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
100 gram (gedroogde) kersen
1/2 vanilleboon
specerijen naar keuze: kaneel, nootmuskaat, venkelzaad, …
Laat het fruit en de noten 4 weken trekken in de wodka en schud er dagelijks mee.
Filter het en meng het geheel met de suikerstroop en laat het een maand staan zodat het bezinksel zakt.
Daarna het geheel goed filteren en overgieten in mooie fles.
Maak bijvoorbeeld zelf er ook een leuk etiket bij.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten